1. Grand Theft Auto 5 inmiddels meer dan 90 miljoen keer verscheept

Grand Theft Auto 5 inmiddels meer dan 90 miljoen keer verscheept

Er zijn wereldwijd meer dan 90 miljoen exemplaren van openwereldgame Grand Theft Auto 5 verscheept, zo laat Take-Two weten aan investeerders.

Het succes van de game is mede te danken aan het feit dat het spel na een release op PlayStation 3 en Xbox 360 ook op PlayStation 4 en Xbox One uitkwam. Ook de pc-release helpt mee. In november werd aangekondigd dat er 85 miljoen exemplaren waren verscheept. Er zijn dus zo'n 5 miljoen exemplaren van de game rond de feestdagen verscheept.

Take-Two meldt dat er in het derde kwartaal van het fiscale jaar 2018 recordbedragen zijn uitgegeven in Grand Theft Auto Online en NBA 2K18. Volgens chief executive officer Strauss Zelnick verwacht men recordcijfers in het fiscale jaar 2019. Red Dead Redemption 2 komt al in oktober uit, maar in 2019 wordt "een langverwachte game in een van 2K's grootste franchise" verwacht. Mogelijk gaat het om Borderlands 3.

Take-Two laat ook weten dat het bedrijf onder de indruk is van hoe Switch presteert op de markt. Het bedrijf heeft games als NBA 2K18 en L.A. Noire beschikbaar op Nintendo's hybride console.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Dit is wel bizar hoor dat 90 miljoen mensen GTA V hebben gespeeld. Kan iets minder zijn. Want je hebt ook mensen die net als mij de game verkopen na het uitspelen ervan.en later spijt hebben en hem terugkopen haha. Maar volgens mij kan alleen GTA V die toko draaiende houden.  Maar ben benieuwd hoe goed rdr2 het gaat doen. En of er meer oudere games van hun naar Switch komen zoals een hd versie van rdr1 Max Payne en Gta V. • Gta 5 zie ik nog wel verschijnen op de Switch. Take 2 is dol op het bijna gratis geld. Ook zie ik veel mensen wel double of triple dippen puur voor het draagbare.  Ergens is het ook wel jammer dat Gta 5 nog steeds zo goed verkoopt. Zolang de verkopen aanhouden is er totaal geen reden voor deel 6.
  Deze generatie blijft denk ik gta-loos.

 • Bizar inderdaad, maar natuurlijk ook zwaar terecht. Wat een geweldige game! Ik zou ook dolgraag nog een Switch versie zien van GTA V.  @Ramirez  Persoonlijk denk ik niet dat het Rockstar tegenhoudt een nieuwe GTA te maken. Die komt er over 2-3 jaar gewoon weer. Het is daarnaast een enorm compliment om te zien dat gamers zo lang zoet blijven met de game.  Overigens is dit laatste een mooie nieuwe ontwikkeling. Na games als WoW had ik het gevoel dat games zo snel verkocht en gespeeld werden, dat een goede MP na een jaar of max anderhalf jaar, vaak online weer doodbloedde. GTA V en ook games als Siege, laten een groeiende en vasthoudende online community zien. Je kan nu Siege halen en oneidig veel online sessies vinden. Dat was met vorige Rainbow Six games wel anders :P

 • Die switch versie lijkt mij een inkoppertje deze E3

 • Als zij nou een kleine moeite hebben gedaan en al die online heists en missies over hebben gezet naar de story mode gedeelte zou ik er nog meer plezier aan hebben, want online vind ik 3x niks.

 • Een collega vertelde mij gta illigaal te hebben gedownload op de pc. En zo zullen er velen zijn.
  Dus die 90 miljoen had een stuk hoger uit kunnen komen

 • Zolang spellen op een schijfje uitkomen en 2de hands zeer goedkoop zijn is er voor mij geen reden om de moeite te nemen om het illegaal te downloaden.

 • Een van de beste games op de vorige, en huidige generatie.

 • **recordbedragen zijn uitgegeven in Grand Theft Auto Online en NBA 2K18**  Er is dus zat volslagen imbecielen die voor nep geld echte geld betalen.

 • Maar
  Als je in het echte leven, echt geld betaald voor een game
  Dan betaal je dus echt geld, voor een digitaal leven, ook imbeciel?

 • Nee je betaald geld voor een echte product een stuk speelgoed, als jij een game ziet als opgaan in een digitaal leven dan heb je hulp nodig.

 • GTA blijft een populaire game, knap dat het nog steeds groeiende is.
  Mijn crew @GTA bestaat inmiddels alweer bijna 2.5 jaar, en ik speelde de game al ruim daarvoor.
  Al moet ik zeggen dat we nu wel helemaal klaar zijn voor RDR, lol (nog maar 9 maanden haha.)  Wie GTA movies kan waarderen, ik schiet nog veel en vaak footage
  Dus mocht je eens willen joinen, stuur me een berichtje @PSN: WEAZEL_ _03
  Ons volgende project is een biker gang gerelateerde video (Meets/rides, en een FightClub gedeelte.  Mijn vorige project (trilogie) was min of meer een ode aan San Andreas
  GTA Los Santos GANGLAND: https://youtu.be/YfPv7teupE4

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren