1. Releasedatum aangekondigd voor duistere actie-rpg Vampyr

Releasedatum aangekondigd voor duistere actie-rpg Vampyr

Ontwikkelaars verrassen hun fans met de aankondiging van de releasedatum in Dontnod Presents Vampyr aflevering vier.

De laatste aflevering van Dontnod Presents Vampyr is nu uit en als bonus laten de ontwikkelaars aan hun fans weten wanneer het spel uitkomt. De duistere game zal vanaf 5 juni 2018 beschikbaar zijn voor PS4, Xbox One en pc. De game is eerder al uitgesteld. Origineel zou het spel namelijk vorig jaar in november verschijnen. In september 2017 besloot Dontnod de release uit te stellen om de kwaliteit te verbeteren.

Naast de onthulling van de releasedatum behandelt deze aflevering hoe gameplay en narratieve elementen samenwerken en hoe dit anders is dan bijvoorbeeld een film. Verder vertelt Dontnod hoe zij trachten het verhaal van Vampyr te vertellen met de speler in de hoofdrol. Bekijk de volledige serie hier.

Vampyr speelt zich af in Londen kort na de Eerste Wereldoorlog. Hoofdrolspeler Jonathan is een dokter die terugkomt van een reis en op mysterieuze wijze een vampier is geworden. Hij begrijpt zelf niet wat er aan de hand is en worstelt met de realiteit dat hij met regelmaat iemand moet vermoorden. In Vampyr kiest de speler zelf wie hij opoffert. Elk personage heeft een eigen karakter en achtergrond. Wanneer Jonathan iemand afmaakt, worden tevens de laatste gedachten van het slachtoffer getoond.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!