1. Uncharted 2: Among Thieves Game van het jaar 2009

Uncharted 2: Among Thieves Game van het jaar 2009

Jullie hebben lang moeten wachten, maar vandaag maken wij bekend welke game jullie de game van het jaar vonden. Jullie verkozen Uncharted 2: Among Thieves tot de game van het jaar 2009! Wij willen dus ook bij deze Sony Computer Entertainment en Naughty Dog feliciteren met deze grootse overwinning.

Naast dat Uncharted 2 heeft gewonnen waren er natuurlijk ook 'runner-ups' in de samenstelling van deze lijst. Het zal jullie dus ook niets verbazen dat Call of Duty: Modern Warfare 2 tweede is geworden in de strijd om de titel van het jaar. Op de derde plaats vinden we Dragon Age: Origins, wat best als een verrassing gezien kan worden. Ondanks dat de game niet veel aandacht van de community leek te krijgen, heeft de game toch goed gescoord in jullie verkiezing tot de beste game van 2009.

Bedankt voor jullie stemmen! Wij beginnen volgende week met het versturen van de prijzen naar de gelukkige winnaars.

Nr.1: Uncharted 2: Among Thieves

Ontwikkelaar: Naughty DogUitgever: Sony Computer Entertainment EuropeReleasedatum: 16 oktober 2009

Wat is het? - Avonturier Nathan Drake keert terug in Uncharted 2: Among Thieves. Het verhaal speelt zich enkele jaren na Uncharted: Drake's Fortune af. Wederom dient er een historisch mysterie opgelost te worden en deze keer duikt Nathan in het mysterie rondom Marco Polo. Na twintig jaar bij de keizer Kublai Khan doorgebracht te hebben, vertrekt Marco Polo in 1292 huiswaarts met 14 schepen en ruim 600 passagiers aan boord. Als hij echter anderhalf jaar later aankomt in Portugal is er nog maar één schip met 18 passagiers over. Marco Polo heeft nooit een woord gesproken over de verdwenen schepen.

In Uncharted 2: Among Thieves kruipt de speler in de huid van Nathan om weer en wind, maar ook vele vijanden te trotseren in zijn zoektocht naar een historisch artefact. Al klimmend, rennend en springend baant hij zich een weg door verschillende exotische locaties. Nathan is uitgerust met een ruim arsenaal aan wapens en vechttechnieken om de vele vijanden die op zijn pad wachten, te verslaan.

Naast de uitgebreide singleplayer-modus is het verhaal van Uncharted 2: Among Thieves ook met zijn tweeën door te spelen, terwijl spelers het in de verschillende multiplayermodi met zijn tienen tegen elkaar op kunnen nemen. Zo bevat de game een Team Deatchmatch-modus, waarin twee teams van vijf spelers elkaar het leven zuur maken, terwijl het in de Capture the Treasure-modus draait om het veroveren en veilig stellen van een in het level verstopte schat.

Timo:‘Uncharted 2: Among Thieves is alles wat het had beloofd te zijn, en meer. De singleplayer-ervaring is echt fantastisch en het geheel ziet er simpelweg fenomenaal goed uit. Personages worden sterk neergezet, mede dankzij de sterke stemmen en de acteerkunsten. Een aantal van de passages zijn zo enorm tof, dat je ze eigenlijk meteen nog een keer wilt doorspelen. De multiplayer-toevoeging is ook geslaagd: simpel wat betreft de opzet maar toch enorm vermakelijk. Eigenlijk is bijna alles geslaagd aan deze titel. Slechts het toch wat simpele schietsysteem doet af aan dit ijzersterke avontuur.’

Recensie

Nr.2: Call of Duty: Modern Warfare 2

Ontwikkelaar: Infinity WardUitgever: Activision BlizzardReleasedatum: 10 november 2009

Wat is het? Call of Duty: Modern Warfare 2 is het vervolg op Call of Duty 4: Modern Warfare. Het verhaal van Infinity Ward's nieuwe titel gaat verder waar het verhaal van Modern Warfare ophield en Captain 'Soap' MacTavish keert terug, maar dan als niet-speelbaar personage. Spelers kruipen ditmaal namelijk in de huid van Sgt Gary "Roach" Sanderson.

Modern Warfare 2 is een First-Person Shooter, wat betekent dat je de actie in dit schietspel door de ogen van de hoofdpersoon ziet. In de multiplayermodi kan er ook gekozen worden voor een Third-Person perspectief, waardoor je de actie van achter jouw personage kunt volgen.

De verschillende levels zijn wat meer open en gevarieerder dan voorheen. Zo beklim je ondergesneeuwde bergen met pikhouwelen en rijd je op sneeuwscooters. De manier waarop vijanden aanvallen is ook aangepast. Niet langer verschijnen eindeloze drommen aan vijanden totdat de speler over een onzichtbare lijn stapt. Daarnaast spelen missies zich onder andere af op een besneeuwde bergtop in Rusland en in Rio de Janeiro, waarbij laatstgenoemde een stuk langer duurt dan we in het eerste deel zagen.

Timo: ‘Met Modern Warfare 2 jaagt Infinity Ward de successen na van het eerste deel. Sterker nog: deel twee klapt op alle fronten over zijn voorganger heen. Hans Zimmer weet met zijn muziek de game een extra dimensie te geven, die de game op filmische wijze meeslepend maakt. De singleplayer-ervaring is überhaupt enorm intens en gedenkwaardig, al is hij met zo’n zes uur wel kort. Daarnaast voelt het avontuur op momenten wel iets te scripted aan, maar niet iedereen vindt dat even storend. De multiplayer is gelukkig allesbehalve storend. Er kunnen weer tientallen uurtjes online besteed worden zonder een moment verveling, en ook Spec Ops is met zijn tweeën een garantie voor plezier. Al met al is Call of Duty: Modern Warfare 2 een ware parel onder de shooters, zelfs onder alle games. Wie ook maar een beetje houdt van virtueel schieten moet dit spel in huis halen.’

Recensie

Nr.3: Dragon Age: Origins

Ontwikkelaar: BioWareUitgever: Electronic ArtsReleasedatum: 5 november 2009

Wat is het? - Dragon Age: Origins speelt zich af in een middeleeuwse wereld vol fantasy-elementen. Als speler moet je bij aanvang van het spel kiezen waar jouw afkomst ligt. Word je een stadself, een magiër of misschien een dwerg van goede komaf? Jouw keuze uit zes verschillende ‘origins’ bepaalt welke verhaallijn je volgt. Ook wordt hierdoor beïnvloed hoe jij de wereld waarneemt en hoe de wereld tegen jou aan kijkt.

De keuze van afkomst is de eerste van velen, want in de game krijg je vaak keuzes voorgeschoteld die het verloop van het spel bepalen. Dragon Age: Origins is dan ook een typische Role-Playing Game: je voert veel gevechten om ervaringspunten te verdienen en je wordt middelpunt van een episch verhaal. In de fantasierijke wereld voer je de gevechten doorgaans in een team, waarbij je een hoop keuzevrijheid hebt in de aanvalsmogelijkheden van jouw karakter.

Dragon Age: Origins is afkomstig uit de stal van BioWare en is volgens de ontwikkelaar de spirituele opvolger van Baldur’s Gate. Je kunt je karakter tot in de puntjes aanpassen en kunt met jouw teamleden allerlei combo’s opzetten om de vijanden zo snel mogelijk te verslaan. Via cinematische filmpjes wordt het verhaal uit de doeken gedaan.

Daniël: ‘Dat Dragon Age: Origins een goed product is, moge duidelijk zijn. Ik kan maar niet uitgepraat raken over de game, omdat er zoveel verrassende aspecten zijn die de game voor iedereen uniek maken. De fantasy-formule is weliswaar traditioneel, maar is wel erg goed uitgevoerd. Het verhaal blijft de volle dik vijftig uur (!) interessant en de mate waarin de speler zijn stempel erop kan drukken is sterk gedaan. Ook de gevechten zijn vanuit tactisch oogpunt zeer goed in elkaar gezet en door de diversiteit blijf je bezig met het micromanagement. Over alles is nagedacht in Dragon Age: Origins en de game verwacht dat jij tijdens het spelen hetzelfde doet. Op de goede manier uiteraard, zoals bijna alles in deze game.’

Recensie

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Blij dat Uncharted op 1 staat.

 • idd, het verbaasd me wel dat een exclusive op 1 staat eerlijk gezegd.

 • Dit is zeker niet mijn top 3 van 2009  Ook al zitten ze wel in de top 10

 • Blij dat uncharted 2 op de eerste plaats staat.  Ik moet zeggen, eerst trok het verhaal, dus de game, mij helemaal niet. Maar na lang nadenken toch besloten om hem te kopen, en was na 2 minuten al om. Terecht dat hij op de eerste plaats staat!  Al moet ik wel zeggen dat het apart is dat een exclusive op 1 staat! Ik had MW2 er verwacht.. • ben al lang blij dat MW2 er niet staat xD

  Uncharted was ook wel de beste PS3 game… maar game van het jaar weet ik niet hoor ;)

 • terecht. heb Uncharted inmiddels 2x uitgespeeld, om het overgrote deel van de trophies te halen uiteraard :P.  @ Ophise.

  ik vind het juist heel logisch dat een exclusieve op 1 staat. aan veel multiplatform games wordt minder aandacht besteed dan aan exclusives.


 • Terecht, veel beter dan MW2.

 • Ah, zeer terecht :)  Ik ben blij dat CoD MW2 niet bovenaan staat.

 • Terechte winnaar, ik vond m een stuk leuker dan mw2

 • Nice… en dan te bedenken dat ik hem binnenkort zelf zal uitproberen. Heb er zin an!

 • @ AimKing  Dat is waar, maar aangezien hij niet op de 360 uitkomt (logisch met een exclusive) is het leuk dat hij door de lezers van insidegamer (waar veel 360 gebruikers tussen zitten) toch heeft gewonnen!

 • Vreemd dat ik Borderlands nergens tegenkom. Toch een hoop uurtjes mee vermaakt.

 • kijk beter :P

 • Ik kan niet helemaal begrijpen dat men hier uncharted 2 vergelijken met CoD MW2 :-S Er valt niks te vergelijken, omdat het 2 totaal verschillende games zijn.  Uncharted2 verdient het naar mijn inziens wel.

  Alleen Dragon Age: Origins…. Is dat nu echt een goede game, die je ook niet snel uitspeeld? Daarnaast vraag ik mij ook af, of die gevechten asl buttonbash kan beschouwen of is het gewoon "klik" werk?


 • UNCHARTED 2!!! DIK verdient!

 • Terecht……….al was ik niet kapot van de multiplayer……

  (bij CoD MW2 niet van de single-player !)

 • zeer terechte winnaar, al vind ik niet dat CoD op nummer twee had moeten staan. dat is zo'n enorm gehypte game, alleen de multiplayer was echt goed.

  @gangster1991: hoezo niet? veel mensen herkennen ook een exclusieve game als een rasechte topper. dat de game maar op 1 platform uit komt maakt daar voor geen moer uit. -_-

 • De helft van de mensen die Uncharted stemden hebben die game niet eens gespeeld. Het zijn gewoon MW2-haters die meegaan met de pers, jammer hoor. Uncharted 2 verkoopt goed, maar niet zo goed als MW2 op de PS3. (Overigens stemde ik Killzone 2, voor de mensen die dat interessant vinden. Enorm ondergesneeuwde game omdat hij begin 2009 uitkwam.)

 • Yeah, The baddest man of the playstation!

 • ik heb geen ps3 maar heb wel op uncharted gestemd, omdat de game er wat boven uitstak, samen met dragon age (wel verassing dat die op 3 staat, postief dan he).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren