1. Monkey Island Special Edition Collection komt op 9 september

Monkey Island Special Edition Collection komt op 9 september

Op 9 september komt The Monkey Island Special Edition Collection in Europa uit. Dit zegt website Destructoid. Het is de eerste keer dat de remakes van de eerste twee Monkey Island-games in de winkels komen te liggen. The Monkey Island Special Edition Collection bevat The Secret of Monkey Island Special Edition en Monkey Island 2 Special Edition: LeChuck's Revenge. De disc bevat bovendien bonuscontent in de vorm van een soundtrack van beide games, samen met concepttekeningen en storyboards van de nooit verschenen Monkey Island-film.

De twee titels zijn remakes van twee populaire point-and-click-adventures uit begin jaren '90. De Special Editions zijn voorzien van vernieuwde handgetekende graphics, stemmen, verbeterde besturing, een hintsysteem en audiocommentaar van de oorspronkelijke makers: Ron Gilbert, Dave Grossman en Tim Schafer.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • winkel versie ?

 • Wow, dus de PSN/XLA komt als retailversie uit? Ik vind het best wel een stap.  Jammer dat de nieuwe Monkey Island en eventueel het dere deel er neit meteen bij staan, dan had je een soort 'çomplete HD collection' kunnen releasen.

 • Het was inderdaad wel tof geweest als Curse er ook bij zou zitten. Ach ja, als het een beetje toffe editie is haal ik hem waarschijnlijk. (Ook al heb ik beide games al op Steam)  @Srebseig:

  De nieuwe Monkey Island is al in een vrij toffe retailversie verkrijgbaar.


 • Groooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooog!  *boem boem*

  *Boem boem*  (L)
 • Geweldige game(s), ik ben nu aan deel 1 bezig (wel de originele versie aan het doorlopen, daarna ga ik me een keer wagen aan de remake).

 • Geweldige game(s), ik ben nu aan deel 1 bezig (wel de originele versie aan het doorlopen, daarna ga ik me een keer wagen aan de remake).

  Held!

 • Vet dat ze dat nu ook gewoon in de winkels brengen! Heb de Monkey Island serie nooit gespeeld alleen wat demo's. Maar leek me zeker een leuke game. Dus ik ben wel van plan die collection edition te halen.

 • En hoe komen Monkey Island-fans zoals ik, die de twee Special Editions natuurlijk al hebben gekocht (zowel op XBLA als Steam), aan die bonuscontent?  Zucht… *trekt portemonnee*

 • Geweldig!!! Koop ze gewoon nog een keer. Nu op naar de day of the tentacle: remake….. Wishful thinking

 • Deze haal ik misschien wel. Had de eerste 2 op iOS gehaald maar eigenlijk niet gespeeld. Heb ze ook verder nooit gespeeld dus deze haal ik misschien wel als er niks boeiendst uitkomt.

 • Zowel de originelen als de remakes gespeeld dus dit is niet meer nodig voor mij. Mensen die nog met een arcade xbox (zijn die er nog?) spelen kunnen dit nu misschien alsnog binnen halen.

 • Ga deze zeker halen. Heb ze alsnog al meer dan 10 keer uitgespeeld en kan ze wel uit mn kop dromen. Ik wil de bonuscontent en vooral de storyboards van de Monkey Island film zien!!!

 • heb de XBL versies al gekocht! maar die bonuscontent……bastards…  en Curse komt dan zeker niet meer?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren