1. Black Ops verkoopt 25 miljoen keer, verslaat MW2

Black Ops verkoopt 25 miljoen keer, verslaat MW2

Van Call of Duty: Black Ops zijn er 25 miljoen exemplaren verkocht sinds zijn release in november 2010. Daarmee is de game Call of Duty: Modern Warfare 2 voorbijgestreefd. Dit heeft Eric Hirshberg, CEO van Activision Publishing, bekendgemaakt.

Van Modern Warfare 2 zijn er sinds november 2009 22 miljoen exemplaren verkocht. De twee titels behoren daarmee tot de bestverkochte games aller tijden. Wel moeten zij nog een aantal titels voor zich dulden, waaronder Mario Kart Wii. Daarvan zijn sinds april 2008 28 miljoen keer exemplaren verkocht, op een enkel platform. De 25 miljoen van Black Ops is verdeeld over vijf platformen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Dat zijn toch wel duidelijke cijfers!  En er komt eind van de maand weer een nieuwe mappack uit. Ressurection! Mensen die de hardened of prestige edition hebben, kunnen hem GRATIS downloaden!

 • @richard duidelijke cijfers??? ik vind het best weinig verdeeld over 5 platformen mario kart WII 28 miljoen en dan praat je alleen over de wii!

 • 25 miljoen is echt veel voor een game waar iedereen over loopt te zeiken dat ze het nooit meer willen spelen.

 • Ik verwacht dat MW3 meer dat Black Ops gaat verkopen.

 • Super grappig, in het begin zat iedereen bleh, Black Ops, verschrikkelijk! Toch heeft het uiteindelijk meer verkocht dan MW2. Ik ben benieuwd naar de verkoopcijfers MW3.

 • 25 miljoen verkopen waarvan 20 miljoen aan autisten die heel de dag hersenloos deathmatch spelen.

 • Het blijven zieke aantallen. MW2 verkocht al absurd veel. En blackops gaat daar ff vet overheen.

 • Maar het lijkt mij sterk dat MW3 beter gaat verkopen, concurrentie is dit jaar groter met bf3 gereleased +/- 1 week ervoor. Natuurlijk gaat mw3 beter doen dan bf3 qua verkopen maar ik denk dat een helehoop mensen die al cod spelen vanaf de eerste het nu onderhand wel een beetje gezien hebben. Als ik mensen uit mijn friends list spreek zeggen een hoop dat ze er wel een beetje klaar mee zijn

 • Mooi! Black Ops is ook een veel betere game. 3 miljoen extra verkopen, dat zijn verkoopcijfers die sommige games in totaal niet eens redden.  MW3 zal idd Black Ops weer voorbij gaan, de kwaliteit van de games blijven aan een behoorlijke standaard voldoen en zolang dat zo blijft zullen de verkoopcijfers blijven klimmen.  @Weslii  Triest figuur, waarschijnlijk is dat een gevalletje zelf-haat. Mensen, zoals ik, niet in waarde kunnen laten omdat we een bepaald spel leuk vinden. Voel je je nu beter of meer dan een ander? Goed zo….  Het is eerder een neurose om zo een haat te hebben tegen een game. • mario kart verkocht beter…. op 1 platforM!

 • cod is en blijft de beste shooter voor de gemiddelde gamer. Ook dit jaar zullen ze weer verkoopcijfers breken, ook al is waarschijnlijk bf3 beter overall. Bf3 spreekt alleen de hardcore gamer aan en "vergeet" de casual gamer. Dus de casual gamer koopt gewoon blind cod ook dit jaar weer..

 • Wat equineblowfish ook zegt,  Call of Duty is gewoon een zeer toegankelijke game. Je stapt er in, loopt het level door, dikke actie, makkelijk, level klaar en je gaat naar de volgende. Ook de MP is gewoon van een niveau waar je erg makkelijk in kunt stappen. Het is gewoon kiezen, gamen en gaan.

  En dat is wat mensen willen, spectaculaire shit. Ik ook.  Ik weet ook zeker dat Battlefield beter gaat worden, en ik koop ze ook echt allebei wel hoor ;), maar toch weet ik dat ik meer plezier ga hebben aan MW3, gewoon omdat het een dikke Hollywood shooter is.  En vergeet niet de marketing. Activision zet Call of Duty zo groots neer en tieft er een hele grote campagne omheen. Ja, zo verkoop je het wel


 • @Weslii

  Trieste opmerking. Even roepen dat 80 procent van blackops spelers autistisch is.

 • @Brave_Fencer_Musashi  Ik denk niet dat BF3 beter wordt. Ik denk dat ze allebei even goed zullen zijn in wat ze proberen te doen. BF3 is duidelijk een andere game dan MW3 en daarom is het maar net wat je voorkeur is. Tussen BFBC2 en MW2, was dit duidelijk BFBC2. Toen Black Ops kwam werd dit Black Ops en liet ik BFBC2 vaker liggen, mede doordat de game natuurlijk al grijs gespeeld was.  Ik koop ze in ieder geval allebei en kijk wel welke game mij het langst bezig gaat houden. :) • Ach ja, kwantiteit gaat niet altijd over de kwaliteit van een product. En dat is te zien aan de Call of Duty verkopen…

 • MW3 haalt de 30, ik zeg het je

 • Mooie cijfers voor een game met een leuke multiplayer maat belachelijke graphics..

  MW3 zal er wel voorbij komen denk ik.

 • Ik zie hier een beetje een WoW fenomeen ontstaan:

  /g: Hey jongens zullen we gaan raiden vnv?

  neej, alles al gedaan.

  Random dungeons?

  Neej ook al te veel gezien

  PvP?

  Neej, moet ik te lang wachten….  En zo praat ook iederen over CoD maar toch blijft iedereen spelen • En Black Ops was zo'n slecht spel?

 • -

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren