1. EA en Marvel gaan gezamenlijk de strijd aan

EA en Marvel gaan gezamenlijk de strijd aan

Electronic Arts en Marvel hebben een meerderjarige deal beklonken, waarmee EA de mogelijkheid krijgt om de komende jaren spellen te ontwikkelen waarin bestaande superhelden van Marvel het op zullen nemen tegen nieuwe superhelden, gecrëerd door EA.

Opmerkelijk is dat EA niet alleen gaat meeliften op het succes van Marvel, maar dat Marvel andersom ook EA's creativeit gaat uitbuiten. Zo zal Marvel mogelijk EA's nieuwe superhelden gaan gebruiken in nieuwe comics, merchandising en mediatoepassingen (denk aan mogelijke verfilmingen).

Hoewel de meeste al gauw zullen denken aan een mogelijke titel als Marvel vs. EA (wat overigens momenteel de aangegeven werktitel is), gaat er het gerucht dat de waarschijnlijke titel Marvel Nemesis: The Imperfects zal zijn. Dit zou zijn bevestigd door één van de mensen die momenteel bezig is met het Marvel vs. EA-project, namelijk schrijver Greg Pak:

"For the past few months, I've been working with Marvel editor Mark Paniccia and the EA creative team to develop a story which will be an exciting, compelling epic in its own right while introducing the characters and setting up the conflicts which will be explored in the game."

Het verhaal zal zich afspelen rondom een buitenaardse genie die zich bezig houdt met het crëeren van perfecte en machtige buitenaardse strijders. Met zijn creaties probeert hij echter ook onze planeet te bedreigen door experimenten op mensen los te laten. De superhelden uit de stal van Marvel zullen in het spel hier proberen een stokje voor te steken.

Het spel is al in ontwikkeling voor verschillende platformen bij EA's Canada. De releasedatum zal rond het einde van 2005 / begin 2006 geprikt worden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • "Opmerkelijk is dat EA niet alleen gaat meeliften op het succes van Marvel, maar dat Marvel andersom ook EA's creativeit gaat uitbuiten."  EA heeft geen creativiteit…  boeit me niet zoveel, wat hier allemaal staat… • Marvel gaat dus ook lkkr games melken

 • lekker dan, nog meer slechte comic book games/ movie games.  way the go ea

 • lol

 • EA sux

 • Ik weet niet waarom, maar ik heb het gevoel dat die EA superhelden niet cool worden. -_-

 • Heb nog geen reden gezien om nu al EA af te katten.

  Als de games blijken te zuigen kat ik EA net zo hard af als ieder ander.

  Maar vind het nu wel iets te vroeg om negatief te doen.

 • Aangezien EA wat talentvolle studio's heeft overgenomen is er misschien wel kans dat het geen bagger wordt.

 • "creativiteit van EA" ??

  Bewijzen?

 • Oh god.

  Ian Fleming draait zich om in zijn graf als dat zou gebeuren.

  Als ze zo verschillende "universa" met elkaar gaan vermengen kan het niet anders dan fout gaan.

 • leuk

 • Reactie van Cartelir geplaatst op 11 februari 2005 19:50

  Oh god.

  Ian Fleming draait zich om in zijn graf als dat zou gebeuren.

  Dat is al meerdere malen gebeurd denk ik, helemaal na James Bond Junior.  Als ze zo verschillende "universa" met elkaar gaan vermengen kan het niet anders dan fout gaan.  Als er iemand is die weet hoe je dat moet doen dan is het Marvel wel, ze doen vanaf de jaren 60 haast niet aanders!

  Om de zoveel jaar een dikke crossover of een episch verhalen lijn om foutjes en lose ends weg te halen en hopla op naar de volgende 10 jaar.

 • VET

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren